Filmomtaler

Her legger vi ut ekstra omtaler, pressemeldinger m.m. og enkelte av filmene vi viser og kommer til å vise på kinoen.

Mordene i Kongo

Vi følger guttene gjennom oppdraget som bringer dem inn i Kongo og til den skjebnesvangre bilturen som endte opp med at Kasonga ble drept, arrestasjonen, rettssaken og fengselsoppholdet. Vi hopper frem og tilbake i tid, hele tiden geleidet av den indre monologen til Joshua French. Det hele henger godt sammen og filmen klarer å bygge opp en spenning som fungerer meget bra, til tross for at vi alle vet hvordan utfallet blir. Særlig flukten gjennom jungelen sitter godt og gjør at man setter seg litt ekstra godt ute på kinosetet.

A Star is born 12. oktober

 Om du skulle være blant dem som har mistet troen på kjærligheten, skal du ikke se bort fra at «A Star is Born» egenhendig kan gi deg den tilbake. Dette kan komme til å skje selv om det er et og annet i filmen som ellers ikke er helt til å tro på, som i at to musikalske mennesker bare trenger å bruke femten sekunder av en ranglete kveld på å synge et par strofer for hverandre og vips, så har de en hitlåt.

Utilslørt romantikk

Men scener som dette tøyer troverdigheten på en måte som understreker den underlige kraften i «A Star is Born». Dette er nemlig en utilslørt romantisk fortelling, en medrivende og tragisk kjærlighetshistorie, uten ironi og uten undertekst, fortalt på klassisk Hollywood-manér.

De siste årene har filmbyen sendt fra seg kjærlighetshistorier som de knapt tar alvorlig; som begynner med sex og nærmest motvillig beveger seg inn i et emosjonelt landskap.

«A Star is Born» tror ikke bare på kjærligheten, men på en kjærlighet som er bygget på et sterkt kunstnerisk fellesskap. Når den forfylla countryrockstjernen Jackson Maine (Bradley Cooper) snubler inn på en dragbar på jakt etter mer å drikke, og blir betatt av hussangerinnen Ally (Lady Gaga), blir han først og fremst betatt av henne som musikalsk vesen. Som tilskuer kjøper jeg at det de finner i hverandre er unikt, noe som ikke kan erstattes av andre.

Les mer her: Dagbladet

VENOM 7. oktober

Ispedd romvesen

«Venom» forteller om hvordan denne superhelten blir til, ved at den uforutsigbare gonzojournalisten Eddie Brock (Tom Hardy) kommer i kontakt med et grådig stykke utenomjordisk liv, en symbiot som trenger seg inn i kroppen hans.

Plutselig har Eddie krefter og lyster han ikke har hatt før. Dermed kan han også slå tilbake mot magnaten Carlton Drake (Riz Ahmed), en av disse stormannsgale mogulene som er tiltalende åpen om at han ser på seg selv som Vårherre.

 

SMALLFOOT 7. oktober

Dette er en fantastisk animert film. En Yeti er overbevist om at de snodige skapningene med små føtter egentlig eksisterer.

Migo er en Yeti som aner ingen fred og fare når et fly plutselig styrter inn i fjellet, og han oppdager noe han trodde ikke eksisterte - et menneske. Nå må han overbevise de andre. Nyhetene av denne smallfoot'en vil gir ham berømmelse og en sjanse med drømmenes jente. Dette skaper også uro for det lille beskjedne Yeti samfunnet over hva som ellers kan være der ute i den store verden utenfor deres snødekte landsby. 

 

KOMMER 21.9: Flåklypa Måneyst:

Årets film handler om et race, Osteløpet, som går fra Slidre til Flåklypa, forteller regissør Rasmus Sivertsen.

Det er egentlig en honnør til Birkebeinerne, og det dreier seg altså om en ost som måtte fraktes til kongen. Historien er nyskrevet, men er selvsagt basert på anekdoter og karakterer fra Kjell Aukrusts univers, poengterer Sivertsen.
Dermed blir et en konkurranse mellom våre venner; den godslige og stillferdige oppfinner Reodor Felgen, den geskjeftige og risikosøkende Solan, og den engstelige Ludvig på den ene siden, og Slidres meieribestyrer Olvar Kleppevold, hans assistent Emmanuel Desperado og den nye karakteren, en pratsom og munter bergenser ved navn Olram Slåpen.

HER kan du se den nye traileren

The Predator, premiere VK 16.9.:

Den frie encyklopedi. The Predator er en amerikansk sciencefictionfilm med regi av Shane Black og manuskript av Black og Fred Dekker. Dette er den fjerde i Predator-serien (den sjette dersom en teller de to Alien vs. Predator-filmene), etter Predator (1987), Predator 2 (1990) og Predators (2010). Black hadde en birolle i den opprinnelige filmen, mens John Davis er tilbake som produsent etter de tre første filmene. De sentrale spilles av Boyd Holbrook, Trevante Rhodos, Jakob Tremblay, Keegan-Michael-Key, Olivia Munn, Thomas Jane, Alfie Allen og Sterling K. Brown, og filmen følger en gruppe leiesoldater som må beskytte en liten by fra en invaderende gruppe romvesener.

The Predator hadde premiere på Toronto International Film Festival 7. september 2018, og utkommer på kino i USA 14. september 

Her kan du lese mer om filmene: TRYKK HER


Skjelvet:

Når norgeshistoriens definitivt største filmkatastrofe er kommet, er det med en solid dose teknisk kvalitet, effektiv spenning og en helhet som overbeviser. I den helamerikanske genrekategorien ’katastrofefilm’ er det nemlig intet mindre enn imponerende at ”lille/store" Skjelvet oppleves som minst like proft som noe annet innen genren.

"Effektene overgår alt man har sett før i norsk film."

Trykk her og les her litt om hva som skrives: VG, Dagbladet, Filmpolitiet

 

Karsten og Petra på skattejakt:

Lykkes godt med det trygge, kjente og velprøvde.
Karsten og Petra på skattejakt er en velgjort barnefilm som avrunder den populære serien med sentimental feriehygge. Nyskaping og oppfinnsomhet har kanskje ikke vært det fremste målet med disse filmene, men de har truffet godt med søtladen historiefortelling for de yngste barna.
Den nyeste filmen er like enkel og ufarlig som de foregående, men underholder med god fremdrift og et passende spenningsnivå for barnehagebarn. Det er altså ikke veldig skummelt, men dette universet er morsomt nok til å fenge målgruppa.

Trykk HER og les litt mer om filmen


Book Club:

Hotellgründeren Vivian (Fonda), den føderale dommeren Sharon (Bergen), Diane (Keaton) – hun er visst «bare» en mamma – og Carol, som det er nokså uklart hva driver med har en bokklubb sammen.

Den startet med noe erotisk, men høyverdig (Erica Jongs «Jeg tør ikke fly») for 40 år siden. Nå, i 2018, og med alle de fire midt i en mellomfornøyd periode av livet, er turen kommet til boken «50 Shades Of Grey»

Der er Vivian, den mest seksuelt utagerende i gjengen, som insisterer. Hun er ikke lenger ung, men stadig like singel. Sharon, som ikke har hatt sex på 18 år, protesterer. Carol vil gjerne piffe opp samlivet med sin stødige, men midlertidig impotente mann.

 

_
_
_